Onderwijs is volop in beweging. Vanaf 1 september 2018 wordt de hervorming van het secundair onderwijs jaar na jaar ingevoerd. Zo zal het derde jaar secundair in zijn geheel hervormd zijn vanaf september 2021. Voor meer info, klik hier.

 

De tweede graad lijkt een beetje mossel noch vis. Niets is minder waar. In de eerste graad oriƫnteerde je jou naar een bepaald domein. Je hebt zicht op je talenten en interesses maar je blijft nood hebben aan een ruime blik op jouw werkelijkheid. De optie-uren zijn dan ook breed ingevuld zodat je de ganse zee nog kan doorzwemmen.

Vanaf september 2018 start het Vesaliusinstituut met de ASO-opleidingen Humane wetenschappen en Wetenschappen. De school volgt zo de vernieuwingen in het onderwijs en de organisatie in domeinscholen. Dit verzekert een vergaande professionalisering van de opleiding met ervaren leerkrachten en de mogelijkheid voor de leerlingen om op basis van je talenten door te groeien in het gekozen domein: welzijn of wetenschappen.     
In de tweede graad kan men kiezen voor de beroepsvoorbereidende richting Verzorging-voeding, voor de technische richtingen Sociale en technische wetenschappen en Techniek-wetenschappen of voor de algemeen vormende opleidingen Humane wetenschappen en Wetenschappen.

Wat je later ook kiest, je zal in het Vesaliusinstituut in een warme, democratische plek studeren. De focus ligt hier niet alleen op het vakinhoudelijke, maar ook op jouw welzijn.

In een korte video leggen we je uit hoe de werking van onze tweede en derde graad is uitgewerkt.

Klik hier voor de presentatie over de tweede en de derde graad.